Egalitatea intre sexe – o prostie

Spiritul feminist imi spune ca femeile sunt puternice, inteligente, sensibile, sunt mame eroine, sunt manageri de succes si in acelasi timp pot face fata cu brio si catorva treburi casnice. Instinctul de conservare imi spune „ai dreptate, dar cu ce cost?” iar defectul profesional ma determina sa pun pe foaie rapid beneficii versus costuri. Rezultatul ma dezamageste si vreau sa va explic de ce.

egalitate-intre-sexe

Pornim de la 0 – 0 , egalitate intre sexe.

  1. Femeile sunt puternice . Scor 0 – 2 pentru barbati. Barbatii sunt mai puternici atat din punct de vedere fizic (ca asa a stabilit natura) cat si din punct de vedere emotional (ca asa au stabilit ei, intr-un glas au zis „de ce naiba sa ne complicam?”)
  2. Femeile sunt inteligente. Scor 2 – 3 pentru barbati. Am acordat cate un punct celor 2 sexe pentru inteligenta nativa si un punct suplimentar femeilor pentru o inteligenta emotionala superioara.
  3. Femeile sunt sensibile. Scor 2 – 3 pentru barbati. Sunt mai sensibile, este adevarat, dar nu vad niciun folos, asa ca nu acord punctul nimanui.
  4. Mama eroina. Scor 4 – 4, egalitate. Doua puncte se duc la femei, pentru ca depun un efort initial mai mare. Cand vorbim insa despre cresterea copilului, fiecare ar trebui sa aiba un rol egal, sa se completeze, sa se ajute caci scopul nu este acela de a ne ridica statuie ci de a creste frumos un suflet mic.
  5. Managerul de succes. Scor 4 – 5 pentru barbati si va argumentez statistic: la nivel mondial, pozitiile de top management sunt ocupate in proportie de 80% de barbati (date preluate dintr-un TED Talk); apoi, intr-un sondaj personal, la intrebarea „Ati prefera sa aveti un manager un barbat sau o femeie?” ambele sexe au raspuns, intr-o majoritate covarsitoare, barbat. Nu ma credeti, incercati si voi.
  6. Treburile casnice. Scor 5 – 5, egalitate. Fara comentarii aditionale.

Costurile  despre care vorbeam la inceput  intervin in momentul in care, TU – femeie putin nebuna ce te crezi emancipata, depui un efort material sau emotional sustinut pentru a te compara cu un barbat. Imagineaza-ti o banana ce sustine sus si tare ca este egala unui castravete. Doua alimente, cu o forma similara ce impart aceeasi soarta (cam tot atatea puncte in comun exista si intre sexe) dar ambitia bananei este epuizanta si inutila.

Asadar, egalitatea intre sexe este o prostie. Matematic nu poti pune semnul egal intre doua numere diferite.

Sursa Foto: Dreamstime.com

Andreea Palici

Indragostita de marketing, pasionata de analize si de atingerea obiectivelor, cu o personalitate expansiva si o veselie molipsitoare. In timpul liber, sotie si fiica iubitoare.

You may also like...

1 Response

  1. Mydas spune:

    Maxim :)) Cum nu se poate mai bine spus. Si a fost funny si exemplul cu banana… :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.