Click aici! Nu o sa-ti vina sa crezi!

In fiecare zi se intampla lucruri nemaiintalnite, nemaipomenite, pentru descrierea carora Sherman Brothers au inventat termenul SUPERCALIFRAGILISTICEXPIALIDOCIOUS. In fiecare zi vreo starleta autohtona sau vreun politician tampit (ei insisi sau rudele de pana la gradul IV) mananca, beau, respira, fac declaratii fara sens, isi cumpara o paine, au vreo migrena inexplicabila sau le curge nasul.

nu-o-sa-crezi

Ca o paranteza, SUPERCALIFRAGILISTICEXPIALIDOCIOUS este titlul cantecului regasit pe coloana sonora a filmului Mary Poppins, produs de studiourile Disney, in 1960. Conform Wikipedia, termenul este descris ca fiind „ce spui cand nu ai nimic de spus” – eu il intelesesem ca fiind o formula magica insa, in acest context, definitia Wiki se potriveste de minune.

Revenind la subiect, sunt 2 aspecte ce nu inceteaza sa ma uimeasca:

  1. Aspect pozitiv: inventitivatea celor care scriu aceste titluri. Cel mai probabil, intr-o conjuctura diferita, acesti oameni chiar ar putea realiza campanii eficiente caci gasesc noi si noi metode inedite de a spune o prostie intr-un mod bombastic. Un talent pe care nu multi il au. Pacat ca-l irosesc.
  2. Aspect negativ: Nonsalanta cu care se intituleaza jurnalisti, ignorand aportul pe care il au in prostirea natiunii. Festivitatea de absolvire a Facultatii de Jurnalism ar trebui insotita de un juramant obligatoriu , similar cu cel al lui Hippocrate. Uite un citat, usor modificat:
  • Atat cat ma ajuta fortele și ratiunea, prescripțiunile articolele mele sa fie facute numai spre folosul si buna stare a bolnavilor cititorilor, sa-i feresc de orice dauna sau violenta.
  • Nu voi prescrie scrie niciodată o substanta un articol cu efecte mortale daunatoare, chiar daca mi se cere, si nici nu voi da vreun sfat in aceasta privinta. 
  • Sacra si curata imi voi pastra arta si imi voi conduce viata.

Facem o petitie catre decanul Facultatii de Jurnalism?

Sursa Foto: Dreamstime.com

Andreea Palici

Indragostita de marketing, pasionata de analize si de atingerea obiectivelor, cu o personalitate expansiva si o veselie molipsitoare. In timpul liber, sotie si fiica iubitoare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.