Scrisoare catre dascalii de ieri, de azi si de maine

Dascali Dragi,

Nu otraviti sperantele copiilor nostri! Ghidati-le!
Inainte de a arunca cu pietre, as vrea sa cititi urmatoarele randuri.

scrisoare-catre-dascali

Lumea spune ca am fost un copil istet si descurcaret; am terminat clasa a X a cu 10 pe linie, am fost intr-o colectivitate competitiva (cu totii eram isteti si ambitiosi), am participat la fel de fel de concursuri scolare (Olimpiada Nationala de Fizica, Concursul National Mihai Eminescu, Concursul Ion Barbu – Dan Barbilian etc)  Nu am excelat….m-am descurcat mai mult si am stralucit printr-o fire exuberanta si competitiva. In acelasi timp, nu mi-am negat nimic din viata sociala a micului oras in care am copilarit. Am iesit cu fetele, am avut prieteni, am mai si chiulit – toate balansate, fara sa exagerez.

O mica introducere pentru a va spune cu alte cuvinte ca eram pregatita sa iau viata in piept. Nu aveam frustrari, nu aveam regrete, eram plina de sperante caci plecam “la Bucuresti”, sa urmez cursurile Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Bursa de Valori. Sa va spun drept, la 18 ani credeam ca se numeste Finante – Banci. Eram 100% convinsa ca asta-mi este viitorul – urma sa ajung Director intr-o sucursala de Banca (Banca musai sa fie una mare, de prestigiu)

Ne-am organizat cum am putut (am fost gazduita de o prietena a carei mama locuia deja in Bucuresti) si iate-ne in drum catre marele examen – admiterea la FABBV 2005, facultatea cu cei mai multi candidati pe un loc. Eram mandra si sigura pe mine!

Mama Andrei a facut atunci o afirmatie ce mi-a ramas in minte ca un cui “Mai mama, eu nu inteleg de ce nu v-ati inscris voi la Marketing. Marketing-ul este viitorul!”

Stiti ce? Aveam 18 ani si ma intrebam ce-o fi ala marketing.

Sa revin la subiect caci ce-a urmat va voi povesti intr-un alt post 🙂

Dascali Dragi,

Imi doresc o scoala in care copilul meu sa fie invatat importanta alegerilor in viata. Degeaba va stii chimie, biologie, matematica, literatura universala, geografie si istorie de nota 10 in clasa a X a daca va pasi in viata cu atat de putine cunostiinte despre optiunile imediate. Imi doresc sa faca o alegere constienta iar voi sa-i fiti ghizi. Descoperiti-i aptitudinele, inclinatiile si sfatuiti-l sa se specializeze. Nu va indreptati cu resemnare si lipsiti de speranta catre clase ci cu incredere si pasiune pentru a construi viitorul copiilor nostri. Nu-i indemnati sa paraseasca tara pentru o viata mai buna ci ajutati-i sa-si cladeasca o viata buna aici.

Fiti eroii nostri! Ai mei oricum veti fi 🙂

Cu multe multumiri, profesorilor ce m-au ajutat sa ma conturez ca om:

  • Doamna Constantinescu Daniela, invator
  • Doamna Mariana Bites, Profesor Limba si Literatura Romana si Diriginte V – VIII
  • Domnul Paun Gheorghe, Profesor Matematica si Diriginte IX – XII
  • Domnul Hociota Constantin, Profesor Istorie V – XII
  • Doamna Dumitru Elena, Profesor Limba Engleza V – XII
  • Doamna Bica, Profesor Chimie V – XII
  • Doamna Ceausu Elena, Profesor Biologie V – XII

Sursa Foto: Dreamstime.com

Andreea Palici

Indragostita de marketing, pasionata de analize si de atingerea obiectivelor, cu o personalitate expansiva si o veselie molipsitoare. In timpul liber, sotie si fiica iubitoare.

You may also like...

2 Responses

  1. Rox spune:

    O umbra de speranta a licarit in sufletul meu in urma acestui articol. Apoi s-a facut bezna totala gandindu-ma la parinti si la felul in care acestia isi imping copii catre propriul vis neatins in tinerete. Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca si acestia trebuie ghidati, in cazul in care nu au inteles ca progeniturile au si ele vise si visuri.
    Foarte bine punctat ^^ Imi doresc o scoala in care copilul meu sa fie invatat importanta alegerilor in viata.^^ Tocmai de aceea consider ca acest discurs congeueaza pe ici pe colo cu articolul tau.
    https://www.youtube.com/watch?v=iG9CE55wbtY&list=PL70DEC2B0568B5469

    • Multumesc Rox 🙂 Odata cu schimbarea generatiilor trebuie sa se schimbe si sistemul de invatamant – atat cel din scoala cat si cel de acasa. Cu siguranta copii nostri vor trai aceste schimbari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.